Drama drama

Ny vecka, nya tag..

I helgen har jag haft fullt hus igen.. Gästn kom tillbaka! Roligt! Blev en tidig kväll i fredags, de frestar på att kliva upp 5.. Såg framemot en lång sovmorgon på lördag morgon för att sova igen lite förlorad tid! Men döm av min förvåning när det kl 5 blev ett herrans liv i rummet!! Jag trodde de va Gästn´s väckarklocka, men insåg sen snabbt att de va brandlarmet som va igång!! Då blev de fart på oss!! Upp, inse läget å försöka hitta nå varma kläder. Snurrade runt som en yr höna innan ytterkläderna, skor å mössan kom på. Kände på dörren, konstaterade att den inte va het å sen så gick jag å Gästn ut i samlad trupp. Såg att det var från vårt kök som larmet kom.. Rökutveckling från spisen. Resten av korridorern hade också fått på sej kläder och vi travade de 5 trapporna ner tillsammans. Där ute stod de 40 frusna och trötta invånarna av Studentvägen 12.. Sen väntade vi.. å väntade... Inget hände. Då insåg vi att vårt larm, som går i hela huset och i allas rum inte är kopplat nånstans utan att man må ringa brandkåren själv.. Ajdå, bra information.. Men, eftersom det inte brann utan bara kom rök så ringde vi de som ska ha hand om "andra akuta fall" när det gäller vårt hus så att de skulle komma å stänga av larmet. De svarade att de skulle återkomma när de hittat nyckeln.. Tack för de sa vi å stod huttrande kvar. Till saken hör att minst hälften av de som stod därute var onyktra då de varit ute under kvällen.. Intressanta diskussioner;-) Efter ett tag gav vi upp å gick in å stängde in oss i vårt kök där inte larmet tjöt så förbannat. Röken vädrade vi ut å de luktade bara lite brännt. Halv sju stängdes larmet äntligen av! Så gick de me den sovmorgonen.. De läskiga i de här är att vi bor fem trappor upp utan hiss och utan brandstege.. Vi e me andra ord ganska körda i händelse av brand. Plus att snubben som kom hit inte ens kontrollerade vad som orsakat larmet utan bara stängt av de.. Känner mej väldans trygg här uppe..

Hälften av sista praktikplaceringen gjord! Otroligt lugnt på IVA.. Nästan inga patienter. Så idag var jag på turné! Spenderade förmiddagen på lab och tog blodprover på löpande band! Gick fint! Träffade två st fyra-dagars bäbisar!! Såå söta!! På eftermiddagen fick jag vara med på en operation och kika. Intressant att se!

Två veckor till så kommer jag hem!

Barn på nytt!

Det var ett tag sen.. Igen!

Allt rullar på.. Har avslutat min första praktikperiod på geriatriken på Akademiska sjukhuset å påbörjat min andra placering. Nu är jag på intensiven i Enköping. Blir bussåkning två timmar per dag å grymt tidiga mornar.. Men men, de e väl bara å härda. Lite mysigt ändå å packa upp en liten picknickfrukost i gryningen på bussen! Finns nå positivt i allt!

Helgen som var va lite annorlunda,men skoj! Hängde med en kompis till Nyköping å Oxelösund för lek å bus. Bodaborg på lördagen. Shit va skoj!! Femton "vuxna" personer som, uppdelade i fyra lag, kämpade om att vinna den prestigefyllda tävligen!! Som Fångarna på fortet ungefär med olika celler som man ska lösa tillsammans. Vi i vårt lag började starkt å gick till lunchvila i ledning! Vi kröp, klättrade å gnuggade geniknölarna!! Frustrationen växte när vi gång på gång gick bet inne i vissa celler, men lyckan var fullkomlig när vi lyckades!! Tyvärr så höll vi inte ända fram utan fick spö av ett annat lag som samlat ihop fler stämplar... Helt övertgad om att de va lite fusk inblandat där;-) Skoj hade vi iaf!! Men de kändes sen.. Blåmärken överallt å en del träningsvärk i de tidigare oanvända kättringsmusklerna! Sen styrde vi kosan mot Nyköping och en kursgård nere vid en sjö. Där hade vi kräftskiva med en hel drös annat folk! Riktigt skojsigt! Som en förlängning av sommaren!! Lite bastning hanns med också! En del modiga själar tog även sommarens sista dopp i sjön.. Jag var inte en av dem;-) Liiite väl kallt kanske! Efter en toppenlyckad dag så inkvarterade vi in oss i de små rummen med våningssängar!! Så mysigt!! Roligt att göra nå annorlunda ibland!!

Tiden går fort å hösten är verkligen här... Men så fint som de är ute!! Grymt! Oktober kommer gå grymt snabbt känns de som. Praktiken rullar på hela månaden och när den är över så kommer jag hem en sväng!! Längtar!! Men innan dess så ska Holiday Roosen Inn slå upp portarna en gång till! Äntligen!!