replik...

Jaha, då va det dags igen då.. Fått ännu mer skit kastad i ansiktet. Min rival klagar på att vårt battle och tycker det än onödigt. Jag vill bara ännu en gång påpeka att jag inte drog igång det här! Jag var nöjd som det var innan och såg ingen anledning till bråk. Men jag kan heller inte stå me händerna i fickan och inte agera! Att klanka ner på Holiday Roosen Inn är att klanka ner på mej! Så här kommer det, stumpan. Round 2!

Till och börja med kan vi ta den så kallade  "slogan" som Cat over Nat skaffat sej- där du får det du vill ha. Hallå där! Snarare Cat over Nat-där du får det som inte mjölbaggarna mumsar på! Finns ofta inget annat än sur-te att välja på heller!!

Sen har vi det här med självserveringen och "bibehållandet av kreativiteten och aktiviteten" som förespråkas på CoN. När jag åker å bor på hotell så vill jag lämna vardagens bekymmer bakom mej och bara slappna av. Å en sak som jag definitivt inte vill göra är att bädda! Men tror ni inte att det var precis det som jag fick göra idag! Jag tog en sväng förbi master bedroom på CoN. Det skulle jag inte ha gjort... Sängen var i en enda röra! Bara att bädda å rätta till så man hade nånstanns att vila rumpan på. Behålla sin kreativitet å aktivitet? Pyttsan, snarare döljer sej en lat värdinna bakom dessa ord. En värdinna som inte orkar servera sina gäster eller som anser sej för fiin för att bädda en säng! Nä, tacka vet jag HRIs all inclusive. Här är vi inte rädd att få lite skit under naglarna. Här gör vi allt för våra gäster! Vill inte minnas att värdinan på CoN bäddade ihop sin egen säng när hon flyttade ut. Då pratades det minsann inte om att behålla nån aktivitet, då drog hon bara.

Å appropå antalet gäster å kvalitet-kvantitet grejen. Jag har också en stammis, som återkommit bra nog mycket längre än din stammis, som är supernöjd me kvaliten! Så där har du inget att komma med! Jag har nämligen både kvantitet OCH kvalitet, något du knapast kan skryta med!!

Igår kväll kom hon dessutom krypande! Fick ett samtal och sen så kom hon. Eftersom vi utkämpar en hård strid blev jag väl inte överlycklig att hon skulle komma, men som den proffesionella värdinna jag är så ställde jag naturligtvis upp. Tänkte att hon kanske behövde komma ifrån mjölbaggsträsket ett tag å se hur det egentligen ska vara på ett full service hotell. Så jag ställde mej å bredde mackor me lyxigt pålägg, som jag stod för, för här behöver man minsann inte ta me eget pålägg!! Gjorde en specialare me skinka, smaksatt keso å smulad basilika. Å hon åt. Som om hon inte sett mat på flera dar! Fick jag nåt tack?! Nä, det fick jag inte. Däremot så kletade hon ner min tillrik med sitt äckliga sur-te! Plus att hon vandaliserade mitt rum! Min nalle hängde i gardinstången! Där gick hon över gränsen! Blanda inte in min trogna vän sen -89 i det här!! Sen kröp det fram varför hon egentligen ville komma upp. Hon ville låna hålslagarn!! Då duger det minsann! Nädu, stumpan, nu har det gått för långt!


Imorrn bär det av!! Skönt!! Ska bara klara av ett par timmar på centraloperation innan tåget går, så kommer jag!!
Igår hade vi dessutom examination från akutplaceringen. Vi hade simulatorträning! En docka vid namn Simon som andas, har puls och blodtryck, vener som man kan sätta nål å ta prover från och så kan han prata. Vi skulle gå in 3 å 3 å ha 4 åskådare som följde alla steg vi tog. Vi fick reda på anamnes på patienten, varför han låg inne å så. Sen skulle vi gå in och göra sedvanligt morgonarbete. Jag tänkte innan att det är lungt, så länge inte jag blir ansvarig sjuksköterska i första situationen för då kan kolla på de andra först å lära sej lite. Lottdragning å jag med min vanliga tur i spel drog just ssk1 i situation 1... Tack för den! Så det var bara gå in å ta kommandot.. Så jag å en som spelade undersköterska gick in till "patienten" som efter ett tag inte alls mådde bra.. Blodtrycket och syremättnaden sjönk, pulsen steg och han blev slö och medvetandesänkt.. Så då var det bara å agera.. Bra att få testa på en akutsituation på låtsas innan det händer på riktigt. Vår "patient" hade drabbats av en blödning efter operation, så med lite dropp, syrgas å blodtranfusion så repade han sej! Intressant ändå å se hur man reagerar! Borde få träna oftare!

Ses imorrn!

utmanad...

Det har kommit till min kännedom att min "kära" särbo har smutskastat mej! På det mest nesliga vis dessutom! Snacka om slag under bältet! Här öppnar man sitt hem, ger en stor portion av sej själv och sin charm och vad får man tillbaka?! Ett hugg i ryggen när man vänder sig bort! Är det tacken de? Nä vet du vad, det tänker jag inte tolerera!! Det enda rätta e att slå tillbaka, å de är precis det jag tänker göra i detta inlägg!! Ett inlägg helt i dissens tecken!

Till en början vill jag kommentera särbons senaste inlägg där hon motsätter sig Holiday Roosen Inns fem stjärnor. Jag säger bara hallå, en stjärna för varje trapp blir fem stjärnor! Sen påstår hon att den "digande" frukostbuffé hon bjöd på häromsistens allena var värd fem stjärnor! Jag fick ju för tusan ta med mej eget pålägg!! Va säger man om de? Inte full service direkt! Sen har hon mage å klaga på vinet jag bjöd på på torsdagskvällen för att fira att jag var färdig på akuten. Hon anser att de va survin! Jag kan ju säga att hon inte va svårbjuden, va inte direkt så man behövde tvinga henne..

Sen till mitt å HRIs försvar vill jag bara säga följande: hur många gäster har cat over nat haft å hur många gäster har inte HRI haft? Bara där har vi en enorm klasskillnad! Här har vi heller inga mjölbaggar i köket! Plus att vi har en fungerande steamshower! De ni! Så som jag ser det är det inte ens en tävling. Vi spelar inte ens i samma division, stumpan! Kom igen när du har nåt att sätta emot! Tills dess vill jag bara säga: Holiday Roosen Inn- fem trappor närmare himlen regerar!!!



Puh, de va jobbigt! Men välbehövligt! Man kan inte ta vad skit som helst! Annars rullar de på här.. Avslutat min praktik på akuten. På onsdag väntar centraloperation..Nya äventyr. Efter introduktionen på onsdag drar jag norrut mot snön! Längtar! Men jag ska tydligen ha praktik även på skärtorsdan.. Dumt me tanke på att jag är i norr då! men men, de rer sej! Tänker inte direkt sitta här nere i påsk å knäcka ett ägg i min ensamhet bara för å ha praktik! Nä, nån måtta får de va;-)

"våran kunskap kostar pengar" ;-)


Ja, så har man då premiärat... Gått i mitt livs första demonstrationståg. Check på den. I går så rättade jag in mej i ledet när Vårdförbundet ordnade demonstration för högre löner för sjuksköterskor. Bra att kämpa för högre löner innan man ens har en lön, för mej är ju all lön en höjning.. Så man kan säga att jag kommer å få det jag demonstrerade för;-) Men tänk er några hundra arga tanter på marsch genom stan, det var en skrämmande syn som mötte folket på Uppsalas gågata igår kan jag lova.. Alla skrikandes geniala slogans, som må ha tagit ett par veckor å knåpa ihop;-). "Våran kunskap kostar pengar", "Vårat ansvar kostar pengar" å "Kompetens ger bättre vård"... Liiite lama slogans må jag säga. Men det var ju för en bra sak, så det kändes bra att man va där och fick upp antalet deltaganden.

I helgen har jag å särbon haft riktig kvalitétstid! Idag tog vi en utflykt till IKEA å storhandlade lådor.. Ett måste när man bor trångt! Blev en heldag inklusive köttbullar å träning.. Igår blev det den lite otippade kombinationen drinkar å Alfapet i trevligt sällskap på V-Dala. Jag å särbon lyckades inte vinna, men riktigt roligt va de iaf!

Har bytt praktikplats igen.. Spenderar nu dagarna på akuten på Akademiska sjukhuset. Full rulle å patienter överallt. Lite ovant,men de e bara å hänga i. Blev en rivstart första dan me en obehaglig upplevelse.. Men man ska väl härdas antar jag. Nya tag imorrn!

Snart påsk! Hemfärd!!

Skellefte...

Sådär. Nyligen hemkommen från en helt underbar helg i Skellefteå!! Aldrig varit längre norrut än Strömsund, å de e ju ingen vidare merit.. Så jag tog beslutet att det va dags å göra nå åt saken! I fredags satte jag mej på planet norröver. Landade och blev kär! Vitt överallt, klarblå himmel och minusgrader!!! Så härligt!! De e ju SÅ de ska va på vintern, inte de där gråslasket som är här!! Tog  mej in till stan. Efter alla beskrivningar av stan så såg jag en liten håla framför mej i samma storlek som Svensta typ.. Men det va helt fel! Riktigt mysig och hyfsat stor stadskärna!Många affärer å mkt folk. Sen kom min kusin å fiska upp mej när hon slutat skolan och vi gick hem till henne. Sen var de full fart hela helgen! Hann me ett besök på skolpuben där ett "band" spelade tv-spelslåtar... Hmm. Umgicks en hel del me dem i korridoren där. Trevligt folk. Å naturligtvis en Östersundare.. De finns ju överallt ju! På lördagen tog vi oss ut till en annan kusin för att hälsa på. Där fick jag smaka palt för första gången;-) Ska det va så ska de ju va! Fick även träffa mina kusinbarn för första gången! Sven, 1 år å 7 månader och lilla Elsa, 2veckor. Så söta ungar! Väl ute på landet så tog vi oss en tur me sparken nerför vägen. Shit, va de gick! Skönt me vinteraktiviteter! Efter turen till landet så åkte vi skridskor!!! Hur kul som helst! Va inte igår direkt! Men rinken va täckt me 20 cm snö å ingen skovel fanns.. Fördelen var ju att man landade mjukt iaf...

Riktigt skönt va de iaf å få sej lite mer vinter!! Otroligt mycket snö va de, å de fortsatte å snöa hela helgen me! Ville inte tillbaka till Uppsalavintern.. Men alla roliga saker tar slut å igår va de dags att åka hem igen.. Hjälper ju lite att de e sol ute iaf ;-)

Idag började den låååånga resa som förhoppningsvis ska leda till succé i augusti... Huvva va långt de e dit...