huvet i sanden...

Så.. Samtidigt som termometern letat sej upp till otroliga 19 grader utanför mitt rum, så tog min medverkan i ledighetskommitén abrupt slut. Dags att börja göra nåt som jag inte gjort på länge, plugga.. Pedagogiken slutade i fredags efter 20 veckors analyserade och reflekterande! Trodde aldrig det skulle ta slut! Så det firades rejält! Som vi längtat! Började me förfest å skitsnack hemma hos mej innan vi letade oss ut i Uppsala-natten! Alla var på så toppenhumör! Riktigt lyckad kväll och avslutning på pedagogiken må jag säga!

Så, igår började vi äntligen ny kurs!! Medicin med faramakologi och klinisk kemi.. Tung är väl det som finns att säga om den. Men även intressant. Nu kanske man får lära sig nå vettigt som man faktiskt kan få användning av! Men det är liite svårt att motivera sej att dyka ner i böckerna när solen skiner så fint utanför.. Så ikväll blev det till att dra ner persiennerna och låtsas att det regnade utanför.. Funka nästan.

Snart påsk!! Åker hem om lite drygt en vecka! Längtar hem nu faktiskt.. Ska bli skönt! Förutsätter att solen ska skina oavbrutet och planerar att gräva ner mej i en snödriva och inte röra mej och låta fräknarna bli fler och fler!! Mmmm! Kanske även blir lite äkta bond-styrdäns om man har "tur" ;-)

Nä, från å med nu och fram till sommarn blir de till att stoppa ner huvet i sanden och köra på me plugget! Så ovant bara.. Har inte behövt plugga sen förra våren typ.. Men de rer sej väl...

årets första..

Äntligen! Lite sol och värme var precis det jag behövde!! Känner verkligen hur man tinar upp efter den "långa" och "kalla" vintern.. Nu när man är en stabil medlem i ledighetskommitén så passar det otroligt bra ;-)

Hunnit pricka av några årets första i alla fall:

*Årets första fräknar-check! Det är ju ett säkert vårtecken!
*Årets första solning-check! Igår tog vi med oss lunchen och satt oss uppe på ett tag i kära Flogsta och solade och njöt av värmen!!
*Årets första glass-check på den me! Man må ju passa på medan de e finväder..
*Årets första utefika på Fågelsången-check! Riktigt skönt att sitta ute med en kaffekopp, trevligt sällskap och bara njuta! De mysiga billjuden gör ju sitt till för stämningen.. Men man tar vad man kan få!

Vårjackan har fått kika fram ur garderoben! Äntligen! Är dock lite kluven.. Vill ju ha både varmt å vår samtidigt som jag vill ha snö till påsk.. Hoppas snön får hålla i sej i de jämtländska skogarna så man kan få njuta av den där iaf! För om våren stannar kvar här å vintern hemma, så får man ju det bästa av två världar  ;-)

Fick för övrigt mitt pensionsbesked igår.. Framtiden är säkrad, så nu kan man vara lugn. Som det ser ut just nu så kommer jag att varje månad inkassera hela 30 riksdaler! De är ju grymt bra! Tänk vad jag kan göra med de pengarna!! Jag kan köpa 60st bugg, 3 tia-lotter, en och en halv resa me stadsbussarna, ja möjligheterna är oändliga..

[schvejts]

Så var de gjort! Tog mej en spontantripp till Schweiz i helgen.. Trevligt. Åkte igenom Schweiz för snart sex år sen (shit, börjar bli gammal...) med min kära Hanna, missade ett tåg som ledde till att vi blev kvar en natt i Zürich och fick se hela landet i dagsljus från tågfönstret. Visade sig att det var ett vinnande koncept! Riktigt vackert var det vi fick se! Redan då kändes det självklart att åka tillbaka å uppleva allt på närmare håll än från ett skitigt tågfönster. Tillfälle har saknats tills nu... Då var det bara att tacka och ta emot! Å det var precis så vackert som jag kom ihåg det! Man blev helt tagen! Höga berg, djupa dalar och fina byar vart man än tittade!! Fina små alphus byggda högt uppe på bergkanten, precis som om de tävlade i vem som kunde bygga huset högst! Helt fantastiskt! I söndags vaknade vi dessutom till ett Schweiz med klarblå himmel! Då blev det fart! När man typ inte sett solen på över en månad finns inga ord på glädjen att äntligen få se den!! Blev en tripp till en grannby med ett stopp på en uteservering! Underbart att lapa sol bredvid en sjö i en t-shirt i mars! Verkligen livet på en pinne! Sen äntligen en tripp till en alpby! Andermatt stod på schemat. Kontraster! Från en varm uteservering till en alpby med snö! Dock var solen närvarande även där! Riktig mysig by!
Trots att det var en relativt kort resa hanns det med en hel del! Fick se så otroligt mycket vackert! Turer till Luzern (väldans mysig stad), Zürich och en massa intilliggande byar stod bland annat på schemat liksom lite sport! Haft det bara bra med andra ord!


image4

1år...

Jag kan inte fatta att det redan gått ett helt år.. Tiden rinner iväg och det är läskigt. Kommer ihåg i detalj denna dag i fjol. 1 mars 2006, den gladaste dagen i mitt liv som sedan byttes ut mot den sorgligaste dagen hittills.. En sån blandning med känslor jag upplevde den dagen vet jag inte om jag kommer uppleva igen.. Det är otroligt svårt att balansera glädje och sorg samtidigt. Man vet verkligen inte hur man ska bete sig. Det vet jag inte fortfarande heller, men man lär sig hantera det med tiden. Inget jag önskar någon. Kommer ihåg hur jag vaknade av mej själv tidigt, tidigt den morgonen och kände att det kunde vara något på gång. En halvtimme senare kom samtalet som bekräftade de goda nyheterna!! Då blev det fart! Ville bara upp och dela med mej till alla min otroliga glädje!! Det gjorde jag också! Många som ringdes och väcktes av mig den morgonen ;-). Sen var det dags för skolan och alla min klasskompisar blev också ute för min sprudlande glädje! Helt underbart var det! När det sedan började lida mot eftermiddag fick jag en konstig magkänsla.. Efter ett tag som samtalet som bekräftade den till hälften. Men dagen rullade på och jag gjorde allt som vanligt, men fortfarande med en obehaglig känsla. När sedan samtalet kom som bekräftade fullt ut vad jag befarade vände allt.. Kommer ihåg exakt var jag befann mig. Satt i mitt studentrum, hade gått hem tidigare från en middag för jag kände att något inte var som det skulle. Även fast jag hade det litegrann på känn så var det en otrolig chock att få det bekräftat. Så maktlös som man känner sig! Så många frågor som dyker upp, så få svar..  Ville vara nära, men befann mig alldeles för långt bort. Så ensam jag kände mig utan mina nära.. 365 dagar sen.. Känns som igår. De är i mina tankar varje dag!

http://www.op.se/parser.php?level1=6&level2=401

Första!!

Så var det då äntligen dags... Bättre sent än aldrig heter det väl va? Har i alla fall hittat ut i den stora bloggvärlden efter en del påtryckningar... Är ju inte den mest tekniska, men ett försök kan det väl vara värt! Så får vi se om jag blir biten...