tandläkare och julstämning

Vad är det med mej och tandläkare?! När jag flyttade till Uppsala så gick jag till en privat tandläkare för att göra en koll. Mottagningen var i en lägenhet med gamla möbler, han va sminkad till tusen, surrade så otroligt, steriliserade verktygen med hjälp av en brännare, använde inte handskar, tog på sig rosa läppglans innan han undersökte mina tänder och så vidare och så vidare... Detta ledde till att jag inte besökte en tandläkare på över två år.. Gick i höstas (till folktandvården denna gång..) och blev väl emottagen och fick en mer positiv attityd gentemot tandläkare. Men... Det höll inte länge... I fredags var jag tvungen att gå igen. Haft ont runt en visdomstand i en vecka och tänkte att de kunde va bra å kolla upp efter alla skräckhistorier man hört om visdomständer. Gick till samma folktandvård, men fick tyvärr inte samma tandläkare.. Fick träffa en modell äldre som var allt annat än trevlig. Till att börja med så började hon med att trycka sitt pekfinger hårt rätt på tandköttet där det var som ondast. Vilket ledde till att jag ryckte undan reflexmässigt. Varpå hon vräker ur sej :"Men lilla gumman, jag tryckte ju inte ens! Jag tog inte ens i." Bara att man säger lilla gumman till en som är 24 år är illa nog. Sen vänder hon sig mot tandsköterskan och demonstrerar på hennes arm hur "löst" hon tryckte.. Men hallå!!! Klart att de inte gör ont på henne när hon trycker på armen!!! Jag blev så upprörd! Visade sej att jag har en infektion runtomkring visdomstanden och att det är rött och irriterat. Konstigt att det gjorde ont då!!! Jag blev så förbannad! Sen sa hon en massa konstigt, att jag kollade på henne misstänksamt, att jag var röd i ögonen och hon var allmänt otrevlig. Å till råga på allt får man punga ut med 650spänn för att bli behandlad på detta vis!!! Helt sanslöst!!!! Intressant historia att läsa för er... Men jag blir så förbannad när man blir bemött på detta sätt!! Tänk om jag skulle säga så till mina patienter? "Nä, lilla vännen, jag sticker ju nålen i dej jättelöst, det kan inte göra ont alls". *MORR* Sen skulle jag kunna skriva en uppsats i sig om vad jag tycker om att bli kallad lilla gumman....

Men men. Denna vecka har varit bra annars!! I onsdags var det dags för den årliga yucca palms-pyntningen hemma hos Julia och Tommie (och Hilda, Ida och Harley...). Yuccapalmen Frans stod i centrum som vanligt och pyntades och dansades runt. Vi drack glögg och åt knäck och saffransskorpor. Trevligt, som alltid!! I fredags var det dags för årets Luccegask. Förutom några missöden i garderoben var kvällen helt fantastiskt! Idag var det dags för julmarknad på Skansen med moster. Tradition även det! Nu börjar julstämningen infinna sej!!

Just de ja! Igår var det ju lucia och det uppmärksammades! Kl 7.00 ringde klockan (efter 4 timmars sömn...) och det var upp å hoppa som gällde! Sen började vi turnén! Jag, Johanna och Hanna åkte runt och väckte upp våra vänner och bekanta med ett luciatåg! Nio stopp blev det och det var fantastiskt roligt!!

Imorrn är det opponering av C-uppsatsen.. Nervis!

På torsdag bär det hemöver äntligen!!!! Till snön och minusgrader!! Äntligen!!!! Blir hemma nästan 3 veckor!!! Grett!

regn igen...

Ja, den här bloggen uppdateras så sällan så de e ju skamligt egentligen.. Sen förra regninlägget har det hänt en del. Vi fick vinter!!! Full vinter med en hel massa snö, kallgrader, snökaos i trafiken med en massa inställda bussar å nästan orkanvindar. Men så härligt det var!!! Man mötte folk på gatorna med pulkor efter sej, inte bara barn som va glada över snön!! Men, underbart är kort.. På en (!) dag tinade all snö bort och nu är vi återigen tillbaka i gråvädret med regn å slask. Förbannat!!! Så tittar man på skidksyttesändningarna från Östersund och ser hur mkt snö de har där blir man ju inte lite avundsjuk... Hoppas bara att snön där håller i sig till jul!!

Har nu avslutat min praktik på Enköpings vårdcentral. Skönt att slippa åka buss nå mer!! Har väl varit en helt okej praktik.. Lite långtråkig, men men. Nu väntar praktikseminarier, besök på ambulansen, opponering på uppsatsen och praktisk examination innan jullovet kan ta sin början. Det blir nästan tre veckor härlig ledighet!!!

I helgen blir de en riktigt tv-helg! Ska följa tv-sändningarna från Östersund slaviskt!!! Skulle varit där... Ett kalas å en fruktalladskväll ska hinnas med också!