vackra höst!

Äntligen så kom hösten på riktigt!! fina färger på löven, blå himmel och skogspromenader!! som sig bör på hösten! Hoppas bara det håller i sig!

Igår var det dags. Höstens första 04-gask på Norrlands, Samarret. Vi samlade ihop ett härligt gäng till en livlig å rolig förfest. Sjöng så de stod härliga till, så roligt! Sen tog vi oss ner till Norrlands. Mycket folk å mycket tok! Å hör å häpna, vi va kvar till slutet! Höll ut ända till 04! En riktigt trevlig helkväll må jag säga! Vaknade ändå pigg å fräsch imorse! Mer sånt!

Har precis kommit hem från söndagsmiddag. En nygammal tradition som vi tagit upp! Söndagskvällar är ju ändå bara ångest, så då gör vi nå roligt av de istället! Ikväll blev de tacos och blåbärspaj och spel! Har kört middag några helger i rad nu å de e riktigt skojigt! Speciellt när jag vunnit på spelen de flesta gånger;-)

Imorrn är de ny vecka, nya tag med uppsatsen.. Vi har kommit igång iaf. Skönt!

avskedsmiddag..

Nu har det börjat känns det som.. Ikväll hade vi hejdå-middag för två klasskompisar som ska åka 12 veckor till Tanzania å skriva uppsatsen och göra praktik. De kommer ju tillbaka i december, men det kommer verkligen bli tomt utan dem sista terminen. De tillhör ju gänget liksom. Men på samma gång känns det som om det är så här det kommer att vara framöver, många hej då. Det kommer bara vara jag kvar bland de jag umgås mest med i klassen efter skolan. Nu börjar den där sista-terminen-ångesten som jag hört om.. Nu när man står på gränsen mellan den skyddade verkstad man levt i i tre år och verkligheten. Läskigt värre.. Men det är klart det ska bli spännande att komma ut å jobba också.. Både och, som med allt.

Känner kanske en liiiiten ljusning på jobbfronten.. Börjar fundera mer iaf. Fick ett litet tips jag verkligen ska tänka på. Den som lever får se..

motivation sökes...

Nu har terminen kommit igång på allvar. Två veckors folkhälsa är avklarade och nu väntar de första tre veckorna på C-uppsatsen.. Skönt å va tillbaka å träffa alla. MEN vart har min motivation tagit vägen?! Helt otroligt! Allt har känts så tråkigt på skolan och saker som går å skjutas upp gör det.. Hoppas de blir bättre!

Fick en "härlig" fråga igår: När ska du börja söka jobb, Jonna? Kul! Aldrig ville jag svara.. När ska man börja söka då? Å vart ska jag söka? Just nu verkar det som om de flesta kommer å lämna Uppsala  efter skolan. Men jag vill va kvar.. Fast hur kul är det å va kvar om de flesta flyttar? Ja, vi får se.. Får väl  ta tag i de där jobbsökandet snart. Må lära mej å skriva CV först...

Dagens eloge går till den okände i min korridor som lyckats käka upp nästan ett kilo av mina havregryn på en vecka. Hur lyckas man få i sig så mkt havregryn?! Bra jobbat, synd bara att den inte frågade innan..

Termin 6...

Så. Idag började skolan igen. För SISTA gången... Lite panik smög sej på när de hälsade oss välkomna genom att informera om examen och vilka specialistutbildningar som finns. Men det är så det är. Den 16 januari 2009 tar jag min examen och då är det dags att börja jobba. Får se till att denna termin blir nåt alldeles extra! Framtiden och alla beslut får växa fram känns det som.

Känns på ett sätt skönt att va tillbaka i vardan. Nu har alla kommit tillbaka från sommarledigheten och Uppsala myllrar av folk igen! Korridoren har fyllts på med tre nya tillskott. Blir nog fint de här!

Sommaren var verkligen underbar! Så skönt å få va hemma med alla andra sommarfirare! De där två veckors ledighet gick fort förbi, men de va skönt! Hann me en tripp till Valsjöbyn me brudarna! Å jag fick äntligen sätta en fot i Norge;-) Pinsamt att säga att man aldrig varit i Norge, men nu har jag ju det! Mysigt var det i alla fall! Årets krätfskiva hanns också med. Blev en ganska lugn sådan, men mycket trevligt! Pensionärer som vi blivit;-) Hann me en del faster-tid också! Nu kan han nästan säga Jonna;-) Nonna, säger han. Close enough, säger jag!

Igår genomfördes projektet som pågått sedan i våras.. Vi sprang Tjejmilen. Va tveksamt in i det sista vilka som skulle komma till start. Jag blev "frisk" från en veckas dunderförkylning i torsdags, en var skadad och två andra förkylda. Så vi blev 3 av 6 som kom till start. Å i mål tog vi oss allihopa! Sprang hela vägen och nådde på så sätt mitt mål! Så skönt när det var över! Kul var det också! Repris nästa år kanske? Mr Bögers vänner;-)

Nä, nu e de dags å ta mej till kvällskursen som jag i ett svagt ögonblick anmälde mej till..