första veckan = check!

Sådär, nu var jag igång på riktigt! Har gjort min första vecka som sjuksköterska! Började med en jobbhelg första helgen.. Tack för de. Men nu är helgen gjord och jag är ledig idag! Måste ändå säga att det gått ganska bra. Känns helt okej. Men det är tryggt och gå bredvid nån må jag säga. Hon är alltid där å påminner om jag glömt något å så. Blir svårt när man ska gå själv..  Tror att det är då det jobbigaste kommer.. När man står själv som ansvarig och ska fatta beslut.. Å på helgerna har man miljarders patienter per sjuksköterska!! Fattar inte hur man ska hinna med.. Det var svårt å hinna med i helgen å då var vi ju två stycken.. Det får väl visa sej hur de går. Andra har ju klarat det före mej, så de vore väl tusan om inte jag också ska klara det!

Annars rullar det på. Trivs fortfarande toppen i lägenheten! Så gött me kök! Kul å kunna ha kompisar på middag utan att en massa andra personer är i köket samtidigt! Fått en del härliga inflyttningspresenter också. Men den mest originella fick jag i söndags. Massa förpackningar med hotdogs och en skinkstek... Kul å behövligt!

Måste väl också, efter påtryckningar, göra ett tillägg till mitt inlägg om 2009-möjligheternas år. Glömde tydligen å nämna en viss person i samband med detta inlägg.. Hoppsan, det var absolut inte alls meningen... Nu är du nämnd. Nu får du va nöjd.  

antiklimax..

Ja, vilken konstig dag.. Skulle, som sagt, kliva på mitt första pass som sjuksköterska idag kl 9.00. Har laddat mentalt och ställt in mej på det. Va lite nervös och pirrig, men det hör väl till. Klev upp i tid och gjorde mej i ordning, cyklade i snöslask å höll på ramla ett flertal gånger. Peppade och tog hissen upp. Hissen vägrade gå högre än till fjärde våningen så jag fick gå de restrerande tre. När jag kliver in där med andan i halsen så möts jag av : "Hej Jonna! Men visst ska du komma först imorrn?" Kul... Men jag kan ta gift på att det var idag! Vi hade kommit överens om det och jag till å me dubbelcheckade det när jag var där å gjorde praktiskt prov i december. Så inget va ju klart när jag kom. Kändes ju som en bra första dag.. Blev lite improviserat. Gick runt å kika å tog kort till passerkortet (blev ju lika bra som alltid;-)). Sen fick jag gå hem kl 12. 9-12, hoppas alla dagar e så korta ;-) Lite snopet kändes de i alla fall.. Har ju laddat för det här. Så nu börjar jag väl imorrn då. Ska gå med undersköterska imorrn för å lära mej rutiner, sen e jag ledig torsdag och går sen helgen med sjuksköterska. Så jag antar att jag kliver på mitt första pass som sjuksköterska kl 13.00 på fredag då. Men men, allt går. Får ladda om bara.

Alltså vad härligt det är att ha ett eget kök!!! Helt klart en lyx!

Legitimerad sjuksköterska

Ja, så var man då färdig med studierna!! Skolan är slut och en ny fas i livet ska till å börja.  Denna helg har varit helt underbar!! Kunde inte ha varit bättre! I torsdags var det dags för sista seminariet på utbildningen. Patientfallseminarium i psykiatri. En gruppuppgift var det. Alla hade gjort en del å så klistrade vi ihop det. Alla va tvungna att kunna allt, för lärarna skulle peka på vem av oss 10 i gruppen som skulle redovisa. Motivationen att lära sej allt detta utantill låg väl inte på topp så där dan innan examen.. Men jag kände att de va så liten chans att jag skulle få redovisa så jag skummade bara igenom det en gång. Men vem fick redovisa om inte Jonna Roos... Det är ju förbannat också! Gick lite knackigt, men alla blev iaf godkända!

På fredan var det den stora dagen! Spenderade hela förmiddan med flytt till lägenheten i Luthagen. Lämnade in nycklarna till studentrummet också. Konstigt.. Sen var det dags att kamma till sig och bege sej mot universitetsaulan Där ställde hela klassen upp sej och så blev vi fotograferade. Efter det var det nervös väntan.. Gästerna kom å satte sej och vi ställde upp oss på två led och tågade in i aulan till trummusik. Riktigt högtidligt och pampigt kändes det! Otroligt fin lokal! Sen fick vi gå upp en och en och ta emot broscherna och ett kuvert. Vilken känsla!! Underbart med en sån avslutning efter tre års studier! Efter aulan så gick vi och Hannahs familj ut och åt på Tzatsiki. Riktigt bra mat och mysigt!

På lördagen stod IKEA på schemat. Alltid roligt!! Sen var det dags igen för att kamma till sig och åka iväg till Elin för lite champansch innan vi begav oss till Göteborgs nation för klassens examensmiddag! Nästan hela klassen var där. Riktigt bra trerätters middag och härlig stämning!! Många tal och tävlingar osv. Alla va verkligen på topp! Efter kl 22 fick gästerna komma. En helt fantastiskt lyckad kväll!!! Så underbart roligt!! Ville aldrig att kvällen skulle ta slut! Vid halv fem va jag iaf hemma efter 12 timmars kalajs! Kvällen enda jobbiga ögonblick var när Hannah skulle åka.. Hon har flyttat härifrån idag och det kommer bli så tomt. Jag hatar, som bekant, att säga hej då och igår var inget undantag. Men förutom det så var allt så otroligt underbart!!

Sitter här i lägenheten nu och trivs! Känner på mej att det här kommer å bli bra! Jag har äntligen fått ett eget kök!! Helt fantastiskt! Mycket som hänt på kort tid, men jag ser ändå med spänning framemot framtiden! Ledig imorrn också, sen sätter allvaret igång.. Kl 9.00 på tisdag kliver jag på mitt första pass som sjuksköterska!

2009-möjligheternas år!!

Nytt år, nya tag! Känner på mej att detta kommer å bli ett spännande år må jag säga! Sannerligen möjligheternas år, som vi utnämnde det till på nyårsafton ;-)

2008 blev ett bra år. Rullade på med skolan och många roliga upptåg och händelser! Men det gick ändå läskigt fort!! Slutet på 2008 spenderades iaf "hemma" i Östersund. Blev där nästan tre veckor och var ledig hela tiden!! Riktigt skönt! Det va längesen jag va ledig så länge på raken! Åkte en hel del skidor och upptäckte tjusningen med att åka skate! Grymt skoj! Även utföråkning hanns med i Bydalen med trevligt sällskap. Åkte till å me off-pist! Härligt! Pulkåkning hanns också med! Vilken fart nerför backen!! Å mkt faster-tid har det blivit! Han är ju helt underbar!! Tyckte han kunde följa med mej ner hit ett tag, jag fråga han om han ville följa med faster ner till Uppsala och han sa ja! Men jag fick inte ta me han för brorsan.. Taskigt värre;-)

Kom iaf åter till Uppsala den 6 januari. Åkte bil ner, gick fint trots ett ryggskott två dar tidigare... Börjar bli gammal nu;-). Sen började vardan igen... Praktik på allmänpsyk, låst avdelning. Känns helt okej nu. Ska göra sex dagar på raken å sen e jag klar! Så på måndag går jag min allra sista dag som sjuksköterskestudent!!! Läskigt! Sen är det två seminarier kvar iannan det smäller på fredag. Då tar jag ta mej tusan examen! Då blir jag legitimerad sjuksköterska.. Känns jätteknepigt, men spännande. Sen är det dags.. Den 20 januari börjar jag jobba. Ingen rast å ingen ro emellan. Men det ska bli skönt å slippa plugga!!! Ångesten inför alla tentor å all tid man lagt ner på kvällar är slut nu! Så ångesten jag har nu för att jag egentligen ska söka artiklar inför redovisning på måndag men istället sitter här å bloggar är snart ett minne blott!

Så, 2009 ska bli ett ännu bättre år än 2008! Kommer bli ett år med många förändringar. Flytt till lägenhet och jobbstart redan tidigt på året. 25årsdag i maj.. De e mycket nu;-)