Nyrusad!

Check!! Så va de klartt! Det blev en finfin spik på tentan i måndags!!! Fick de 100% som behövdes å de va så skönt! Ett väl valt tillfälle att spika ett matteprov för första gången! Yes! Tog tyvärr udden av motivationen och lusten att plugga inför morgondagens tenta.. Men men, vi kör på känn, som vanligt... Kan gå. Geriatrik, hur svårt kan de va? ;-) allt blir sämre när man blir gammal, en bra grundregel...

Nu e jag nyss hemkommen efter ett av vårens mål: Vårruset! Bara tjejer (mest tanter..) på en isande kall majkväll! Vi i "laget" (som jag tagit på mej de tunga ansvaret att vara lagledare för;-)) har laddat ett tag å ikväll var det dags. Peter Siepen var "underhållare".. Humöret va på topp, vädret var i botten.. Usch, kallt å regningt å isvindar... Men men, inget stoppar entusiaster... 5 km senare va vi i mål iaf! Hade satt upp en måltid som vi klara med 6minuters marginal, får vi va nöjda med! Riktigt roligt var det och efteråt blev det picknick å en del besök i de tält som delade ut gratis grejer.. Vi fick blodad tand å satsar nästa år på Tjejmilen å året efter tar vi å genomför Klassikern!! Hehe! Jo jo, man ska satsa högt..

Nä, nu blire sängen å uppladdning inför morgondagens bravader.. Hoppas jag kan meddela att tentan gick fint sen å att tentafesten blir liiiite längre än ifjol...

Lägesrapport

Fredag igen.. Shit va veckorna går fort!! Bara en vecka kvar nu i skolan innan "sommarlovet"! Ofattbart, va ju nyss jul å påsk..

Har idag tagit mej rast från pluggandet.. Finns ju en gräns på hur mkt som går in! ;-) Får börja sortera ut onödig kunskap till förmån för tentarelaterad kunskap.. På måndag är det dags för första tentan.. Läkemedelsräkning... 100% för godkänt.. Hoppas på 1 Alvedon+1 Alvedon=2 Alvedon... Får väl se. Sen är de dags igen nästa fredag för den sista tentan för terminen. I geriatrik, passande nog.. Nu när alla börjar bli så gamla så är det bra å lära sej om åldrande;-)

Förra fredan gjorde jag å Hannah en tripp till huvudstaden! Riktigt trevligt må jag säga!! Fin väder å glatt humör! Gick en snabb runda på stan, hade mest råd med fönstershopping, innan vi tog oss ut till Djurgården för att dricka vårt efterlängtade rödvin!! Men så gott som de va!! Satte oss vid vattnet å korkade upp, helt underbart! Sen var det dags för sommarens första utekonsert! Det var Rix FM festival i Kungsträdgården å de va helt gratis! Finnt! Många artister å typ 35000 pers! Skönt å komma iväg på lite äventyr!

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på hur länge som helst, om jag nånsin gjort det iofs. Jag spelade rundpingis!! Må ju säga att pingis är en underskattad sysselsättning! ;-) Riktigt kul! Mot slutet fick vi till det med alla springningar å vändningar! Rekommenderas!

Ja, de va de de. Inget vettigt egentligen...

Premiär!

I söndags gjorde jag nåt jag aldrig gjort förut. Jag var nämligen på betessläpp för att se när korna får komma ut på grönbete för första gången för sommaren! Var lite tveksam innan, men det visade sig vara en hit!

Vi drog iväg, ett härligt blandat gäng, på söndag förmidda till Svista, ca en mil norr om Uppsala. Vi anlände till bondgården rätt tidigt och till vår glädje var det förberett för en tipspromenad ;-). Då kom tävlinginstinkten! Till min stora besvikelse handlade tipspromenaden om kor och livet på landet (vad annars i och för sej) å för ett asfaltsbarn som jag blev det inte många rätt på frågorna.. Tur man har kunniga kompisar ;-) Sen blev vi och alla otaliga barnfamiljer bjudna på mjölk och bulle.. Sen var det dags att ta plats inför den stora  händelsen.. Vi ställde oss strategiskt långt fram. Ganska trångt blev det, då det var över 1000 pers som hade letat sig ut för att uppleva årets händelse på bondgården, hehe!! Släppet blev lite försenat, men shit vilken fart det blev på korna när de fick komma ut efter en lång vinter inne i ladugården!! Så kul att se! Alla rusade ut och hoppade å va helt galna!

När hysterin lagt sej gav vi oss ut för att leta en picknick-plats. Efter att korsat nån kohage så hittade vi den perfekta platsen! Så himla mysigt! Satt allihopa på en filt å dukade upp! Lite senare kom solen fram och vi la oss raklånga och njöt! En riktigt härlig sommardag med fågelkvitter å finväder! Det härliga dånet från E4:an gick å låtsats att de va vågornas svall... 

Efter ett par timmar på picknick och ute på landet kändes de dags att få komma in till civilisationen igen. Vi satte oss i våra bilar och skulle dra iväg.. Då startar inte vår bil.. Ajaj, batteriet e slut. Då vi sitter 4 tjejer i den bilen och ingen vet ett jota om bilar, kom paniken lite lätt.. Som tur va hade de andra inte hunnit långt, så de kom å hjälpte till. De va bara ut, putta på å springa! Medan vi springer för fullt hörs inifrån bilen ett: "Fortare!!" å vi tog i! Till slut så startade bilen och det hela fick bli en rolig avslutning på en helt underbart mysig dag!
image10
Korna på språng..

image11 
Härlig stund i solen!

Vuxenpoäng!

Var inne på Stinas blogg å läste detta! Va så bra att jag va tvungen att sno det å lägga in de på min blogg också! ;-)

Gå in på
http://www.vuxenpoang.com/  och se hur vuxna ni är/bör vara!

Jag fick 15.4 i vuxenpoäng, vilket innebär att jag borde vara 28 år... Hmm, vet inte riktigt vad jag ska tycka om de... Får ta å göra nå för å sänka de där... I och för sej må ju Valborg ha dragit ner vuxenpoängen liiite iaf!! ;-)

Gör testet nu å skriv sen å tala om va de blev för resultat!

Kram

Saknar ord...

Sitter hemma på ett tomt, alldeles för tomt, Holiday Roosen Inn och ser tillbaka på helgen som va. Kan inte låta bli att småle för mej själv åt allt tok! Började redan på torsdagen, då de första gästerna anlände. Mys! Sen rullade det som bara på av farten! Fram mot lördan var det fullbelagt här, på Pensionat Oscarsson och på Slink Inn.. Grymt å va i hotellbranschen me såna gäster och kollegor  ;-)

Mycket hanns med.. Shopping, playan, vin, bastu med ansiktsmasker, vin, grillning av Grillmeister-Carro, mer vin, barnkalas me trollkarl å fiskdamm, cider, myskväll me tacos hos Jullan me ljuvligt gitarrspel av Hilda å allsång och mycket mys!!!

Men, främst av allt, så hanns det med en hel del "champanch" och inte att förglömma silla!!! Vi på familjen Studentvägen skulle visa brudarna hur det gick till på Valborg i Uppsala och jag vill säga att vi lyckades! Startade redan dan innan med Kvalborg. Festings, surrings å drickings.. Blev inbjudna til fest, klart vi ställde upp!! Skojsigt! Tog mej ändå i säng i hysfsad tid, i alla fall om man jämför med vissa andra ;-). Kl 07.15 på Valborgsmorronen ringde väckarklockan på Holiday Roosen Inn.. Upp, fli till sej, skaka av sej bakfyllan och göra i ordning frukost... Kl 08.00 prick korkade vi upp den första champanchen! Äntligen! Sen ramla alla andra gäster in och stämde in. Mackförberdelser innan vi tog oss ner till Fyrisån för champagnefrukost. Det var inte bara vi som hade kommit på den smarta idén att frukostera nere vid ån.. Men mysigt va det!!! Kollade lite på flottracet, härlig fantasi på båtbyggarna i år! Barsebäck kom flytandes ner för ån, precis vid oss ropar de "Härdsmälta!!!!" varpå det började ryka oroväckande ur den redan illa tilltyglade flotten.. När all "champanch" va schlutt styrde vi kosan mot Ekonumikumparken. Grymt mkt folk!!!Så kul! Där satte vi oss å bara njöt!! Mer chapanch! Sen lämnade jag sällskapet en stund å hängde me min lilla kusselin å några i klassen ner till Norrlands för champagnegalopp!!! Finnt! Döm om min förvåning när jag fick höra att brudarna kunde bli infixade på Norrlands även utan kårleg!! Å så glad man blev när de kom, hela konkarongen!!! Mer champanch, dansing å mysings! Sen styrde vi kosan heimöver, stannade till på Tjyvens för en pizza. Där var det djungels lag, men efter många om och men så lyckades vi roffa åt oss de vi skulle ha. En liiiiiiten powernap senare gick vi på fest! Silla! Men, den långa dagen tog ut sin rätt (åtminstone för vissa av oss ;-)) och vi begav oss hemåt. Det visade sej bli omkastningar i hotellstruktureringen och jag fick ta en extra gäst, då Pensionat Oscarsson va dubbelbokat... Men de gjorde itnå! Jag å min nya gäst gick hemöver glada i hågen och surrade!!!! Mys! Sen, x antal timmar senare, ramlade den andra gästen in efter 19 timmars festande... Hehe!

Saknar verkligen ord för denna helg!!! Helt underbart! För att sumera täcker nog bara silla!!! Repris nästa år igen säger jag bara! Tusen tack!!

Ett år äldre å visare (?) har jag hunnit bli också.. Huvva! Inte kul längre... Men, kalaset piggade upp å de blev inte så ångestfyllt ändå!

image4
SötCarro i bastun!

image5
Gänget nere vid ån!

image6
Jag å Lillkussen på Norrlands
image7

Tokdansings på Norrlands
image8
Ballong-hunds-tillverkning på kalajset

image9
CHAMPANCH!!!!!