Drama drama

Ny vecka, nya tag..

I helgen har jag haft fullt hus igen.. Gästn kom tillbaka! Roligt! Blev en tidig kväll i fredags, de frestar på att kliva upp 5.. Såg framemot en lång sovmorgon på lördag morgon för att sova igen lite förlorad tid! Men döm av min förvåning när det kl 5 blev ett herrans liv i rummet!! Jag trodde de va Gästn´s väckarklocka, men insåg sen snabbt att de va brandlarmet som va igång!! Då blev de fart på oss!! Upp, inse läget å försöka hitta nå varma kläder. Snurrade runt som en yr höna innan ytterkläderna, skor å mössan kom på. Kände på dörren, konstaterade att den inte va het å sen så gick jag å Gästn ut i samlad trupp. Såg att det var från vårt kök som larmet kom.. Rökutveckling från spisen. Resten av korridorern hade också fått på sej kläder och vi travade de 5 trapporna ner tillsammans. Där ute stod de 40 frusna och trötta invånarna av Studentvägen 12.. Sen väntade vi.. å väntade... Inget hände. Då insåg vi att vårt larm, som går i hela huset och i allas rum inte är kopplat nånstans utan att man må ringa brandkåren själv.. Ajdå, bra information.. Men, eftersom det inte brann utan bara kom rök så ringde vi de som ska ha hand om "andra akuta fall" när det gäller vårt hus så att de skulle komma å stänga av larmet. De svarade att de skulle återkomma när de hittat nyckeln.. Tack för de sa vi å stod huttrande kvar. Till saken hör att minst hälften av de som stod därute var onyktra då de varit ute under kvällen.. Intressanta diskussioner;-) Efter ett tag gav vi upp å gick in å stängde in oss i vårt kök där inte larmet tjöt så förbannat. Röken vädrade vi ut å de luktade bara lite brännt. Halv sju stängdes larmet äntligen av! Så gick de me den sovmorgonen.. De läskiga i de här är att vi bor fem trappor upp utan hiss och utan brandstege.. Vi e me andra ord ganska körda i händelse av brand. Plus att snubben som kom hit inte ens kontrollerade vad som orsakat larmet utan bara stängt av de.. Känner mej väldans trygg här uppe..

Hälften av sista praktikplaceringen gjord! Otroligt lugnt på IVA.. Nästan inga patienter. Så idag var jag på turné! Spenderade förmiddagen på lab och tog blodprover på löpande band! Gick fint! Träffade två st fyra-dagars bäbisar!! Såå söta!! På eftermiddagen fick jag vara med på en operation och kika. Intressant att se!

Två veckor till så kommer jag hem!

Kommentarer
Postat av: Carro

Det finns inget som klår lite action då man vill ha sovmorgon, det är då man ibland skulle kunna säga att man vaknat på fel sida... Skönt att det inte var värre iaf, även om det ger en liten tankeställare. Mysigt att få åka hem, själv verkar jag få se mig i månen efter sån lyx, bokat hem till jul iaf, så en marmelad ska allt hinnas med. Puss!

Postat av: Anonym

två veckor!! nedräkningen har börjat! hoppas vi hinner med en date då! kram

2007-10-16 @ 22:30:27
URL: http://katarinaaa.blogg.se
Postat av: Erika

Mmm, inte illa att vakna av det där larmet... Huvva. Men positivt är ju att det inte finns nån som skulle kunna missa att larmet går då det väl gör det. Anar att du ser fram emot resan till Jämtland lika mycket som mig... :) Puss på re frun min!

2007-10-17 @ 20:11:40
URL: http://erikao.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback